Gal Suceava Sud Est

Stiri

apr.
24

Acțiune de animare în comuna Boroaia

GAL Suceava Sud - Est a organizat  astăzi, 24 aprilie 2019, o activitate de animare și informare la Primăria comunei Boroaia, pentru măsurile ce sunt lansate !

Citeste mai mult
apr.
12

Utilaje achiziționate prin fonduri europene nerambursambile pentru Comuna Vadu Moldovei

Comunicat de presă nr.8 / 12 aprilie 2019 Asociația Grupul de Acțiune Locală „Suceava Sud-Est” Echipa GAL Suceava Sud-Est, împreună cu domnul manager de proiect Alexandru Lory Iacob, anunță că în urma derulării apelului de selecție pentru măsura M3/6B „Dezvoltarea, modernizarea și extinderea infrastructurii pentru populația din regiunea Suceava Sud-Est”, din anul 2018, UAT Vadu Moldovei (membru fondator al GAL „Suceava Sud-Est”) a achiziționat, prin accesare de fonduri europene nerambursabile, următoarele utilaje: tractor, sărăriță, măturător stradal, lamă de zăpadă, încărcător frontal pentru tractor, cisternă pompieristică. Valoarea totală a proiectului de la UAT Vadu Moldovei este de 59.678,50 euro. În următoarea perioadă și celelalte patru UAT-uri, Boroaia, Dolhești, Forăști și Drăgușeni, vor achiziționa utilaje. Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați prin email: gal.suceavasudest@gmail.com, localitatea Vadu Moldovei, nr.389 (în incinta Primăriei comunei Vadu Moldovei, etajul I). Documentul comunicatului de presă

Citeste mai mult
mart.
16

Întâlnire cu Grupul de Lucru LEADER

Reprezentații GAL Suceava Sud Est au fost prezenți la Piatra Neamț cu Grupul de Lucru LEADER, unde am discutat despre infrastructură și servicii sociale și cooperare pe submăsura 19.3.

Citeste mai mult
mart.
15

Acțiune de animare la Forăști

În cadrul GAL Suceava Sud-Est s-a desfășurat, pe 15 Martie 2019, acțiunea de animare și informare la Primăria comunei Forăști pentru măsurile ce sunt lansate!

Citeste mai mult
feb.
22

Acțiune de animare la Dolhești

În cadrul GAL Suceava Sud-Est s-a desfășurat, pe 22 februarie 2019, acțiunea de animare și informare la Primăria comunei Dolhești pentru măsurile ce sunt lansate!

Citeste mai mult
feb.
04

Reprezentații GAL Suceava Sud Est au fost prezenți la Conferința Națională PNDR „Satul românesc are viitor”

GAL Suceava Sud-Est a participat la Conferința Națională PNDR cu tema „Satul romanesc are viitor”. Întâlnirea s-a desfășurat astăzi, 4 februarie, la București. În cadrul Conferinței Naționale PNDR 2014-2020, domnul Petre Daea - ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a vorbit despre „Viitorul agriculturii românești în context european”, ocazie cu care au fost abordate aspecte despre noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 și un bilanț al implementării PNDR, până la acest moment. Astfel, ministrul a subliniat că procentul de absorbție pentru fondurile europene accesate prin PNDR 2014-2020, a ajuns la 48%, mulțumind tuturor celor implicați în acest proces Printr-un efort guvernamental făcut în prima instanță de la bugetul statului, România a adus în țară banii pe care îi merită, punându-i la dispoziția fermierilor printr-un efort conjugat. Astfel, 2,84 miliarde euro, plăți efectuate din FEADR în perioada 2017-februarie 2019 și 4,801 miliarde euro, intrate în țară în aceeași perioadă ca subvenții pentru…

Citeste mai mult
ian.
31

Acțiune de animare și informare în localitatea Drăgușeni

Pe data de 31 Ianuarie 2019 a avut loc desfășurarea acțiunii de animare și informare la Primăria comunei Drăgușeni pentru măsurile ce sunt lansate!

Citeste mai mult
dec.
31

Obiceiuri și tradiții de iarnă

Astăzi, 31 decembrie, echipa GAL Suceava Sud-Est, la ora 10:00, a fost invitată de către Primăria Vadu Moldovei, să participe la prezentarea Obiceiurilor de iarnă, tradiții locale ce au fost înfățișate de către satele din comuna Vadu Moldovei și celelalte comune membre GAL Suceava Sud-Est. Au fost prezente aproximativ 1000 de persoane.

Citeste mai mult
dec.
20

Oaspeți la tradiții locale

Astăzi, 20 decembrie, echipa GAL Suceava Sud-Est, între orele 10:00-12:30, a fost invitată de către Primăria Vadu Moldovei să participe la prezentarea Obiceiurilor de iarnă, tradiții locale ce au fost înfățișate de elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Vadu Moldovei.

Citeste mai mult
dec.
14

Instruire lideri locali la Vadu Moldovei

Pe data de 14 decembrie 2018, la sediul Gal Suceava Sud-Est, a avut loc desfășurarea acțiunii de instruire a liderilor locali ce s-a desfășurat la Primăria comunei Vadu Moldovei.

Citeste mai mult