Gal Suceava Sud Est

Stiri

sept.
04

Anunț de lansare înscriere la cursul de formare profesională în domeniul agricol

Asociația Grupul de Acțiune Locală Suceava Sud Est, în colaborare cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” Iași, în calitate de beneficiar direct al finanțării prin fonduri europene nerambursabile a proiectului depus la GAL, pentru formare profesională în domeniul agricol pe Măsura M4/1C cu titlul: Dezvoltarea resursei umane din sectorul agricol pe teritoriul GAL Suceava Sud Est, anunță lansarea sesiunii de înscriere la cursul pentru formare profesională în domeniul agricol. Beneficiarii sunt :  fermierii care activează în domeniul agricol sau industriei agro-alimentare;  tinerii fără loc de muncă din teritoriul GAL Suceava Sud Est. Teritoriul GAL Suceava Sud Est este format din comunele Boroaia, Vadu Moldovei, Drăgușeni, Forăști, Dolhești. Obiective specifice ale măsurii: o Dobândirea de informații și cunoștințe relevante care să permită gospodărirea durabilă a terenurilor agricole; o Îmbunătățirea calității managementului exploatațiilor agricole; o Îmbunătățirea condițiilor de viață în regiune; o Informarea…

Citeste mai mult
iun.
26

Întâlnire cu grupul de lucru LEADER

În perioada 25 - 26 iunie, Gal Suceava Sud-Est a fost invitat de către Grupul de lucru LEADER la Băile Tușnad, unde s-a discutat despre infrastructură, servicii sociale și cooperare pe sM 19.3.

Citeste mai mult
iun.
21

Acțiune de animare și informare în comuna Drăgușeni 

GAL Suceava Sud -Est, astăzi, 21 iunie 2019, a organizat activitate de animare și informare la Primăria Comunei Drăgușeni, pentru măsurile ce sunt lansate.

Citeste mai mult
mai
23

Acțiune de animare și informare în comuna Vadu Moldovei

GAL Suceava Sud -Est, astăzi, 23 Mai 2019, a organizat activitate de animare și informare la Primăria Vadu Moldovei, pentru măsurile ce sunt lansate.

Citeste mai mult
apr.
24

Acțiune de animare în comuna Boroaia

GAL Suceava Sud - Est a organizat  astăzi, 24 aprilie 2019, o activitate de animare și informare la Primăria comunei Boroaia, pentru măsurile ce sunt lansate !

Citeste mai mult
apr.
12

Utilaje achiziționate prin fonduri europene nerambursambile pentru Comuna Vadu Moldovei

Comunicat de presă nr.8 / 12 aprilie 2019 Asociația Grupul de Acțiune Locală „Suceava Sud-Est” Echipa GAL Suceava Sud-Est, împreună cu domnul manager de proiect Alexandru Lory Iacob, anunță că în urma derulării apelului de selecție pentru măsura M3/6B „Dezvoltarea, modernizarea și extinderea infrastructurii pentru populația din regiunea Suceava Sud-Est”, din anul 2018, UAT Vadu Moldovei (membru fondator al GAL „Suceava Sud-Est”) a achiziționat, prin accesare de fonduri europene nerambursabile, următoarele utilaje: tractor, sărăriță, măturător stradal, lamă de zăpadă, încărcător frontal pentru tractor, cisternă pompieristică. Valoarea totală a proiectului de la UAT Vadu Moldovei este de 59.678,50 euro. În următoarea perioadă și celelalte patru UAT-uri, Boroaia, Dolhești, Forăști și Drăgușeni, vor achiziționa utilaje. Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați prin email: gal.suceavasudest@gmail.com, localitatea Vadu Moldovei, nr.389 (în incinta Primăriei comunei Vadu Moldovei, etajul I). Documentul comunicatului de presă

Citeste mai mult
mart.
16

Întâlnire cu Grupul de Lucru LEADER

Reprezentații GAL Suceava Sud Est au fost prezenți la Piatra Neamț cu Grupul de Lucru LEADER, unde am discutat despre infrastructură și servicii sociale și cooperare pe submăsura 19.3.

Citeste mai mult
mart.
15

Acțiune de animare la Forăști

În cadrul GAL Suceava Sud-Est s-a desfășurat, pe 15 Martie 2019, acțiunea de animare și informare la Primăria comunei Forăști pentru măsurile ce sunt lansate!

Citeste mai mult
feb.
22

Acțiune de animare la Dolhești

În cadrul GAL Suceava Sud-Est s-a desfășurat, pe 22 februarie 2019, acțiunea de animare și informare la Primăria comunei Dolhești pentru măsurile ce sunt lansate!

Citeste mai mult
feb.
04

Reprezentații GAL Suceava Sud Est au fost prezenți la Conferința Națională PNDR „Satul românesc are viitor”

GAL Suceava Sud-Est a participat la Conferința Națională PNDR cu tema „Satul romanesc are viitor”. Întâlnirea s-a desfășurat astăzi, 4 februarie, la București. În cadrul Conferinței Naționale PNDR 2014-2020, domnul Petre Daea - ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a vorbit despre „Viitorul agriculturii românești în context european”, ocazie cu care au fost abordate aspecte despre noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 și un bilanț al implementării PNDR, până la acest moment. Astfel, ministrul a subliniat că procentul de absorbție pentru fondurile europene accesate prin PNDR 2014-2020, a ajuns la 48%, mulțumind tuturor celor implicați în acest proces Printr-un efort guvernamental făcut în prima instanță de la bugetul statului, România a adus în țară banii pe care îi merită, punându-i la dispoziția fermierilor printr-un efort conjugat. Astfel, 2,84 miliarde euro, plăți efectuate din FEADR în perioada 2017-februarie 2019 și 4,801 miliarde euro, intrate în țară în aceeași perioadă ca subvenții pentru…

Citeste mai mult