Gal Suceava Sud Est

Stiri

feb.
04

Reprezentații GAL Suceava Sud Est au fost prezenți la Conferința Națională PNDR „Satul românesc are viitor”

GAL Suceava Sud-Est a participat la Conferința Națională PNDR cu tema „Satul romanesc are viitor”. Întâlnirea s-a desfășurat astăzi, 4 februarie, la București. În cadrul Conferinței Naționale PNDR 2014-2020, domnul Petre Daea - ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a vorbit despre „Viitorul agriculturii românești în context european”, ocazie cu care au fost abordate aspecte despre noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 și un bilanț al implementării PNDR, până la acest moment. Astfel, ministrul a subliniat că procentul de absorbție pentru fondurile europene accesate prin PNDR 2014-2020, a ajuns la 48%, mulțumind tuturor celor implicați în acest proces Printr-un efort guvernamental făcut în prima instanță de la bugetul statului, România a adus în țară banii pe care îi merită, punându-i la dispoziția fermierilor printr-un efort conjugat. Astfel, 2,84 miliarde euro, plăți efectuate din FEADR în perioada 2017-februarie 2019 și 4,801 miliarde euro, intrate în țară în aceeași perioadă ca subvenții pentru…

Citeste mai mult
ian.
31

Acțiune de animare și informare în localitatea Drăgușeni

Pe data de 31 Ianuarie 2019 a avut loc desfășurarea acțiunii de animare și informare la Primăria comunei Drăgușeni pentru măsurile ce sunt lansate!

Citeste mai mult
dec.
31

Obiceiuri și tradiții de iarnă

Astăzi, 31 decembrie, echipa GAL Suceava Sud-Est, la ora 10:00, a fost invitată de către Primăria Vadu Moldovei, să participe la prezentarea Obiceiurilor de iarnă, tradiții locale ce au fost înfățișate de către satele din comuna Vadu Moldovei și celelalte comune membre GAL Suceava Sud-Est. Au fost prezente aproximativ 1000 de persoane.

Citeste mai mult
dec.
20

Oaspeți la tradiții locale

Astăzi, 20 decembrie, echipa GAL Suceava Sud-Est, între orele 10:00-12:30, a fost invitată de către Primăria Vadu Moldovei să participe la prezentarea Obiceiurilor de iarnă, tradiții locale ce au fost înfățișate de elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Vadu Moldovei.

Citeste mai mult
dec.
14

Instruire lideri locali la Vadu Moldovei

Pe data de 14 decembrie 2018, la sediul Gal Suceava Sud-Est, a avut loc desfășurarea acțiunii de instruire a liderilor locali ce s-a desfășurat la Primăria comunei Vadu Moldovei.

Citeste mai mult
nov.
16

Acțiune de animare la Boroaia

Pe data de 16 noiembrie 2018 s-a desfășurat acţiunea de animare și informare la Primăria comunei Boroaia pentru măsurile ce urmează a fi lansate.  

Citeste mai mult
oct.
19

Acțiune de animare la Dolhești

Pe data de 19 octombrie 2018 s-a desfășurat acţiunea de animare și informare la Primăria comunei Dolhești pentru măsurile ce urmează a fi lansate !

Citeste mai mult
oct.
13

GAL Suceava Sud-Est instruiește lideri locali în domeniul dezvoltării rurale

Comunicat de presă Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Suceava Sud-Est instruiește 5 lideri locali în cadrul proiectului “Instruirea liderilor locali privind implementarea SDL prin seminarii și grupuri de lucru” prin măsura LEADER din PNDR 2014 – 2020 (Contractul de finanțare Nr. C19401234011613513140 / 22.02.2017, semnat cu AFIR). GAL Suceava Sud-Est este autorizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu nr. 234/05.12.2016 să implementeze strategia de dezvoltare locală (SDL) și își propune dezvoltarea microregiunii GAL Suceava Sud-Est (formată din 5 comune din jud. Suceava: Boroaia, Vadu Moldovei, Dolhești, Drăgușeni și Forăști), adaptată nevoilor și cerințelor specifice ale teritoriului GAL Suceava Sud-Est. În perioada 11-12 Octombrie 2018 a avut loc o întâlnire cu Grupul de Lucru LEADER la Gura Humorului, o sesiune de instruire în domeniul dezvoltării rurale, cu tema “Infrastructură socială și cooperare” pentru aproximativ 150 de persoane dintre care 5 lideri locali din partea GAL Suceava Sud-Est. În cadrul…

Citeste mai mult
oct.
12

Participarea Gal Suceava Sud-Est la întâlnirea cu Grupul de Lucru LEADER

În zilele de 11 și 12 octombrie 2018,  Gal Suceava Sud-Est a participat la întrunirea cu Grupul de Lucru LEADER. La întâlnirea de la Gura Humorului subiectul de interes a fost Infrastructură socială și cooperare - submăsura 19.3.

Citeste mai mult
sept.
26

Participarea GAL Suceava Sud-Est la modulul II de formare

Pe data de 26 septembrie 2018, la Sinaia, GAL Suceava Sud-Est a participat la modulul II de formare adresat Grupurilor de Acțiune Locală. Discuțiile s-au axat pe evaluarea implementării Strategiilor de Dezvoltare Locală de către Grupurile de Acțiune Locală.  

Citeste mai mult