Gal Suceava Sud Est

GAL Suceava Sud-Est instruiește lideri locali în domeniul dezvoltării rurale

Comunicat de presă

Asociația Grupul de Acțiune Locală Valea Suceava Sud-Est instruiește 5 lideri locali în cadrul proiectului “Instruirea liderilor locali privind implementarea SDL prin seminarii și grupuri de lucru” prin măsura LEADER din PNDR 2014 – 2020 (Contractul de finanțare Nr. C19401234011613513140 / 22.02.2017, semnat cu AFIR).

GAL Suceava Sud-Est este autorizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu nr. 234/05.12.2016 să implementeze strategia de dezvoltare locală (SDL) și își propune dezvoltarea microregiunii GAL Suceava Sud-Est (formată din 5 comune din jud. Suceava: Boroaia, Vadu Moldovei, Dolhești, Drăgușeni și Forăști), adaptată nevoilor și cerințelor specifice ale teritoriului GAL Suceava Sud-Est.

În perioada 11-12 Octombrie 2018 a avut loc o întâlnire cu Grupul de Lucru LEADER la Gura Humorului, o sesiune de instruire în domeniul dezvoltării rurale, cu tema “Infrastructură socială și cooperare” pentru aproximativ 150 de persoane dintre care 5 lideri locali din partea GAL Suceava Sud-Est.

În cadrul instruirii s-au oferit informații cu privire la Implementarea și abordarea LEADER, exemple de bune practici și work-shopuri, având ca bază principalele direcții de dezvoltare stabilite în Strategiile de Dezvoltare Locală a GAL-urilor din zona Bucovinei.

Instruirea s-a adresat liderilor locali (primari, viceprimari, ONG-iști, persoane active din comunitate) și reprezentanților GAL din zonă, cu calități de lider în comunitatea din care provin. Rolul lor este unul foarte important iar acesta presupune cunoașterea în detaliu a noțiunilor de dezvoltare locală prin implementarea metodei LEADER, cât și a oportunităților de finanțare pentru ideile de proiect venite din partea potențialilor beneficiari.

Instruirea a avut o durată de două zile, câte opt ore/zi cu o pauza de prânz, pe parcursul sesiunii s-au oferit materiale informative. Locul desfășurării: Hotel Best Western Bucovina, sala de conferințe, oraș Gura Humorului, jud. Suceava.

Pentru informaţii suplimentare legate de eveniment cât și activitățile GAL Suceava Sud-Est vă rugăm să ne contactați prin email: gal.suceavasudest@gmail.com, telefon: 0742443910, sau direct la sediul GAL Suceava Sud-Est, Com. Vadu Moldovei, loc. Vadu Moldovei, nr. 389 (în incinta Primăriei Com. Vadu Moldovei, etajul I ).