Gal Suceava Sud Est

Reprezentații GAL Suceava Sud Est au fost prezenți la Conferința Națională PNDR „Satul românesc are viitor”

GAL Suceava Sud-Est a participat la Conferința Națională PNDR cu tema „Satul romanesc are viitor”. Întâlnirea s-a desfășurat astăzi, 4 februarie, la București.

În cadrul Conferinței Naționale PNDR 2014-2020, domnul Petre Daea – ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a vorbit despre „Viitorul agriculturii românești în context european”, ocazie cu care au fost abordate aspecte despre noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 și un bilanț al implementării PNDR, până la acest moment.

Astfel, ministrul a subliniat că procentul de absorbție pentru fondurile europene accesate prin PNDR 2014-2020, a ajuns la 48%, mulțumind tuturor celor implicați în acest proces

Printr-un efort guvernamental făcut în prima instanță de la bugetul statului, România a adus în țară banii pe care îi merită, punându-i la dispoziția fermierilor printr-un efort conjugat.

Astfel, 2,84 miliarde euro, plăți efectuate din FEADR în perioada 2017-februarie 2019 și 4,801 miliarde euro, intrate în țară în aceeași perioadă ca subvenții pentru sprijinirea producătorilor agricoli (din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), însumează peste 7,672 miliarde euro, fonduri intrate în perioada 2017 – februarie 2019, ce au alimentat spațiul rural din România.