Gal Suceava Sud Est

Comunicat de presă

Nr. de înregistrare: 340/27.11.2019

Asociația Grupul de Actiune Locală G.A.L. Suceava Sud-Est prezintă inițiative de succes și aduce în atenția publicului larg proiecte care prezintă o imagine concretă a măsurilor de finanțare prin Strategia de Dezvoltare Locală 2017-2020. Aceste proiecte au condus la realizări care includ achiziția de utilaje agricole și non agricole pentru antreprenorii ce fac parte din arealul inclus in SDL și anume: comuna Vadu Moldovei, comuna Boroaia, comuna Dolhești, comuna Forăști și comuna Drăgușeni,

În zona GAL Suceava Sud-Est, 14 beneficiari au primit finanțare nerambursabilă pentru a-și dezvolta activitatea.

Beneficiarii acestor proiecte sunt persoane fizice și juridice, doctori, fermieri, autorități publice, oameni care au văzut potențialul unei investiții și au avut curajul să elaboreze proiecte care le-au schimbat viața, iar prin inițiativele lor au contribuit la consolidarea zonei și la asigurarea unor condiții de trai mai bune pentru locuitorii ei.

Dezvoltarea rurală durabilă poate fi realizată și prin intermediul proiectelor mici ale unor oameni cu inițiativă. Munca și devotamentul fac dintr-o idee o afacere rentabilă, iar acest lucru este dovedit și de beneficiarul proiectului prezentat în actualul comunicat de presă și anume: UAT BOROAIA.

Echipa GAL Suceava Sud-Est, împreună cu domnul manager proiect Iacob Alexandru – Lory și domnul primar Berariu Vasile anunță că, în urma derulării Apelului de Selecție pentru măsura M3/6B – ”Dezvoltarea, modernizarea și extinderea infrastructurii pentru populația din regiunea Suceava Sud – Est”, ce a fost lansat în anul 2018, UAT BOROAIA (membru fondator al GAL Suceava Sud – Est) a achiziționat prin accesare de Fonduri Europene Nerambursabile următorul utilaj agricol :

 BULDOEXCAVATOR ;

Banii pentru utilaj provin de la Uniunea Europeană și Guvernul României prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală).

Valoarea totala a proiectului de la UAT BOROAIA este de 57.500 euro.

UAT BOROAIA a primit pentru achiziția utilajului 57.500 euro finanțare nerambursabilă.

ASOCIAȚIA GAL SUCEAVA SUD EST

DATA
27.11.2019

Reprezentant Legal

Cantoriu Ionel