Gal Suceava Sud Est

Participare seminar Ad-Hoc

GAL Suceava Sud Est a participat la Sibiu, în perioada 12 – 14 septembrie 2022, la Seminarul Ad-Hoc „Discuții tehnice privind structura viitoarelor Strategii de Dezvoltare Locală”, organizat de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală.

Politica de dezvoltare rurală este o componentă importantă a politicii agricole comune (#PAC), promovând dezvoltarea durabilă în zonele rurale.

LEADER este o abordare inovatoare în cadrul politicii de dezvoltare rurală a UE, iar elaborarea viitoarelor strategii de dezvoltare locală (SDL) reprezintă o etapă extrem de importantă pentru dezvoltarea comunităților locale.

De aceea, RNDR organizează un nou seminar Ad-Hoc, în cadrul căruia sunt abordate teme ca analiza nevoilor de dezvoltare și a potențialului zonei, parteneriatul și procesul de implicare a comunității în dezvoltarea strategiei sau monitorizarea indicatorilor.

La evenimentul care se desfășoară zilele acestea la Sibiu participă reprezentanți ai Autorității de Management și ai AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, alături de membri ai asociațiilor și grupurilor de acțiune locală.